TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V TEDNU SLOVENSKE HRANE V CITYCENTRU

Vas zanima zdrav način prehranjevanja? Več lahko izveste ob tradicionalnem slovenskem zajtrku v tednu slovenske hrane. Ob tej priložnosti bo v petek, 15. novembra, v nakupovalni ulici v pritličju Citycentra Celje potekal tradicionalni slovenski zajtrk pod geslom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«.

Strokovnjaki iz Območne enote Celje Nacionalnega inštituta za javno zdravje, v sodelovanju s Slovenskim društvom za celiakijo, podružnico Celje, ter dijaki in profesorji Šolskega centra Šentjur pripravljajo prav poseben program, namenjen osveščanju o zdravih prehranjevalnih navadah in pomembnosti skrbi za zdravje. Sodelujte v pestrem programu:

  • od 9. do 14. ure:
    Predstavniki Slovenskega društva za celiakijo, podružnice Celje, bodo obiskovalce informirali o celiakiji, kako jo prepoznati in obvladovati. Prikazali bodo varno nakupovanje, shranjevanje in pripravo brezglutenskih živil ter ponudili brezglutensko tradicionalno sladico in recepte.
  • od 14. do 18. ure:
    Dijaki Šolskega centra Šentjur bodo predstavili zdravju prijaznejše tradicionalne sladice in pekovske izdelke, pripravljene v okviru šolskih programov. Na voljo bodo tudi za pekovske nasvete, da boste lahko te jedi preizkusili tudi doma.

Strokovnjaki Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Območna enota Celje, bodo predstavili zdrav način prehranjevanja, ki pomaga pri preprečevanju kroničnih nenalezljivih bolezni, kot so debelost, sladkorna bolezen in srčno-žilne bolezni. Predstavili bodo tudi koncept zdravega krožnika za načrtovanje uravnoteženega obroka.

Dogodek ponuja odlično priložnost za pridobitev uporabnih informacij in praktičnih nasvetov za bolj zdravo prehranjevanje in življenje.

Vabljeni v Citycenter Celje in pridobite nove vpoglede v zdrav način življenja!