Še
00 Dan
00 Ura
00 Min
00 Sek
: : :
VIKENDA NORIH AVANTUR

Pestro jesensko dogajanje za vse generacije

tor, 8 oktobra 2024

OKTOBER V CITYCENTRU V ZNAMENJU TEDNA OTROKA, USTVARJALNOSTI IN DOBRODELNOSTI

V Citycentru Celje je jesen živahna, saj prinaša vrsto dogodkov za obiskovalce vseh starosti. Oktobrsko dogajanje se je začelo s Tednom otroka, posvečenim otroški ustvarjalnosti, in se bo nadaljevalo z raznolikimi prireditvami, ki bodo povezovale umetnost, šport in dobrodelnost.

Teden otroka® spodbuja ustvarjalnost

Začel se je Teden otroka®, ki ga že 70 let prireja Zveza prijateljev mladine Slovenije. Letošnja tema “Otrok, nepopisan list” poudarja pomen ustvarjanja pogojev za srečno otroštvo. V Citycentru bomo ta dogodek zaznamovali z nagradnim natečajem, ki spodbuja otroško ustvarjalnost. Prav vsak otrok, ki bo v otroškem parku Džungla narisal risbico, bo prejel darilce. Na Facebook strani Citycentra Celje bo hkrati potekal natečaj na temo jeseni, kjer bo srečni izžrebanec prejel nagrado – praznovanje rojstnega dne v otroškem parku Džungla.

Fotografska razstava Red Bull Illume

V Citycenter prihaja razstava Red Bull Illume, kjer bodo razstavljene najboljše avanturistične in akcijske športne fotografije. Svetovno tekmovanje Red Bull Illume razkriva najbolj očarljive in kreativne fotografske stvaritve, ki poudarjajo strast in življenjski slog fotografov. Zmagovalci zadnjega tekmovanja Red Bull Illume Image Quest, ki so bili razglašeni novembra 2023, bodo s svojimi deli navduševali obiskovalce v Citycentru med 8. in 21. oktobrom. Razstava bo gostila 50 najboljših fotografij in ponujala edinstveno priložnost za ogled osupljivih prizorov avanturističnih športov.

Citycentrovo srce za Rožnati oktober

V okviru dobrodelne pobude bo Citycenter podprl Rožnati oktober, mesec osveščanja o raku dojk. V oktobru bo poslovalnica Borboleta od vsakega nakupa darovala 1 evro združenju Europa Donna, Citycenter pa bo ta znesek podvojil. S tem bomo pomagali k večji ozaveščenosti o preventivi in zgodnjemu odkrivanju bolezni ter izboljšanju kakovosti življenja bolnic in njihovih družin.

Nadaljevanje oktobra z bogatim programom

V drugi polovici oktobra bo Citycenter nadaljeval z zanimivimi dogodki. Med njim bo umetniški dogodek, kjer bodo obiskovalci med 22. in 30. oktobrom uživali v razstavi likovne šole Gala Art, spoznali umetniško ekipo in se udeležili različnih ustvarjalnih delavnic, kot so »painting party«, poslikava obrazov, risanje karikatur in tatoojev ter izdelava spominskega kamna. Poleg tega bodo udeležence nagradili s številnimi nagradami, zato ne zamudite tega ustvarjalnega dogajanja.

V kotičku »Heidi foto« bo potekalo fotografiranje otrok, modni navdušenci pa se bodo lahko prijavili in sodelovali v modnem natečaju Citystyle, kjer bomo predstavili najnovejše jesenske modne trende.

Oktober bomo zaključili z nepozabnim praznovanjem noči čarovnic, kjer boste lahko pokazali svojo ustvarjalnost v strašljivih kostumih ter se pripustili zabavi, ki bo ta dan naredila še bolj čaroben.