Še
00 Dan
00 Ura
00 Min
00 Sek
: : :
VIKENDA NORIH AVANTUR

Sporočilo umetnosti o pomenu trajnosti in skrbi za okolje

čet, 19 septembra 2024

»Umetnost recikliranja« V CITYCENTRU CELJE: RAZSTAVA UMETNICE LADY BE

V Citycentru je te dni na ogled prav posebna razstava italijanske umetnice Lady Be z naslovom »Umetnost recikliranja«. Mednarodno priznana umetnica Letizia Lanzarotti, ki že 15 let ustvarja pod umetniškim imenom Lady Be, je znana po svojih unikatnih umetniških delih, izdelanih iz recikliranih plastičnih predmetov. Njena umetnost nosi močno sporočilo o pomembnosti recikliranja in okoljske trajnosti ter nas opominja na stanje sveta, v katerem živimo.

Dela Lady Be so že krasila muzeje, palače, fundacije, galerije v New Yorku, Parizu (na Eifflovem stolpu), Amsterdamu, Londonu in drugje po svetu, zadnjih pet let pa so bila na ogled na letališču Malpensa v Milanu. Sedaj imate priložnost, da si jih ogledate tudi v našem Citycentru.

»Z aktualno razstavo v Citycentru Celje si prizadevamo širiti pomembno sporočilo o recikliranju ter varovanju okolja. Razstava združuje umetnost, okoljevarstvo in trajnost ter obiskovalcem omogoča, da odkrijejo, kako lahko odpadni materiali zaživijo kot umetniška dela. Prepričana sem, da bodo zanimiva umetniška dela navdušila vse ljubitelje umetnosti ter jih spodbudila k premisleku o pomenu ponovne uporabe in skrbi za planet,« je o razstavi povedala Darja Lesjak, center managerka Citycentra.

Edinstvena umetniška dela bodo razstavljena na osrednjem prostoru Citycentra vse do 3. oktobra 2024. Vabljeni, da si iz prve vrste ogledate navdihujoča dela, ki so rezultat recikliranega ustvarjanja.

Galerija